FEA studio | Fundamental Experience of Architecture

2012 | Aramesh Office Building

previousnext

This building is located at a very green valley, Aramesh, next to Bazar Safavieh. The idea of this project is shaped through defining the disposition of a building located in a city ward block with respect to its scale in its neighborhood and the city. The bilateral relation that a building holds toward the city and the citizens, in this regard the building has an influence on and is also influenced by the neighborhood and the city in different scales.

We assumed that the trees in the valley could be a proper model. Imagine treeĆ­s tactile stem, with a dark texture and its spread leaves in a sky background, It is something accessible in a neighborhood scale and seeable but not necessarily accessible in a scale of a city. We were concerned with different design qualities of the two segments or levels and at the same time, creating a mobile and challenging interaction with the people and their very beliefs. It was through a direct and straightforward design(design immediacy )that we were able to reach the project outcomes from the initial diagrams and come to that interactive conversation.

previousnext
Aramesh Office Building
Aramesh Office Building
Aramesh Office Building
Aramesh Office Building
Aramesh Office Building
Aramesh Office Building
Aramesh Office Building
Aramesh Office Building
Aramesh Office Building
Aramesh Office Building